Er du klar til at starte dit første eTwinning-projekt? Her er vores ambassadørers 5 bedste råd til at komme i gang

03-11-2023

Skrevet af studentermedhjælper Louise Christiansen, eTwinning

1. Brainstorm en idé

Hvad vækker din nysgerrighed? Hvad skal dine elever/børn lære mere om? Der findes en hel verden af eTwinning-projekter, og det er kun dig, som sætter grænser for, hvilke idéer der kan udleves. Hvis du ikke fra start har en idé til et projekt, skal du ikke være bekymret - der er masser lærere og pædagoger i Europa, der søger efter partenere til at udleve deres idéer. Det kunne også være en mulighed at spørge dine elever, om der er nogle ting, de undrer sig over i verden eller nogle lande de synes er særligt spændende?

Her er et par eksempler på vores ambassadørers første projekter.

Kader, Danmark: ’’I min fransk-klasse skrev vi i december måned julekort, på fransk, og sendte dem til en fransk skole, hvor de skrev tilbage til os. Det var et projekt, der var indskrænket til en måned, som gjorde det overskueligt.’’

Bibi, Island: ’’Vi tog billeder af blomster og planter rundt om vores skole og undersøgte information såsom navne, højde osv. Derefter sendte vi billeder og informationer til skoler i Finland og Danmark, hvor de gjorde det samme til os.’’

2. Opret en profil på hjemmesiden

Samlingspunktet for alle projekter og samarbejder findes på eTwinning-portalen. Det er her, hvor lærere fra hele Europa opretter sig og finder partnere til at skabe projekter for deres elever/børn. Alle lærere og pædagoger er velkomne!

Det kan være en god idé i første omgang at bruge en smule tid på at udfylde din profil, så andre lærere og pædagoger kan se, hvem du er. Jo tydeligere du er i din beskrivelse, des lettere er det for andre brugere på eTwinning at finde dig.

Man kan søge på andre profiler for at blive inspireret. Her er et eksempel på, hvad en profil kan indeholde:

  • Et billede af dig selv
  • Hvor arbejder du?
  • Hvilken aldersgruppe af børn arbejder du med?
  • Hvilke fag arbejder du med?
  • Hvilken slags projekter er du interesseret i at arbejde med?
  • Hvilken type af samarbejder leder du efter?

Grib chancen og giv dine elever muligheden for at få større kulturforståelse og opret din profil på: https://schooleducation.ec.europa.eu/da/esep/registration-process

3. Start simpelt

Når du starter dit første eTwinning-projekt, kan det være en god idé at starte simpelt og indskrænke dit projekt til at være af kort varighed. Denne form giver en større chance for, at projektet bliver gennemført og succesfuldt.

Det kan også være en god idé at henvende dig til en kollega på din institution og være fælles om at starte et projekt op.

4. Skab en kontakt

På portalen er der lærere og pædagoger fra hele Europa, der ønsker at skabe eTwinning -projekter. Hvis ikke du allerede er blevet kontaktet, kan du gå på opdagelse i funktionen ”Networking” og møde din næste samarbejdspartner.

Når du får etableret en ny kontakt, kan det være en god idé at aftale et møde for at lave en plan for projektet og forventningsafstemme med hinanden. Relationen mellem dig og din nye samarbejdspartner bliver mindre anonym, og der er mulighed for at finde ud af, om I er et godt match og jeres ønsker for projektet stemmer overens. I kan også bruge denne mulighed til at tale om skemaer og allerede finde et passende tidsrum for projektet.

5. Tilmeld dig webinaret ’’En introduction til eTwinning’’ d. 21 november 2023

eTwinning holder løbende åbne webinarer du kan deltage i, hvor man kan få en introduktion til eTwinning-portalen og netværke med andre. Dette er både en god mulighed for jer, som blot er nysgerrige på eTwinning, og jer, der har konkrete spørgsmål til portalen.

Du kan tilmelde dig webinaret på dette link: https://kortlink.dk/2nc8p

eTwinning
eTwinning